Lite av ingredienserna från helgens bakande. |
Nutella Fudge
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
50 g smör
140 g nutella
Koka grädde, sirap och socker tills att smeten precis klarar kulprovet.
Släng i smöret och låt koka i ytterligare 2 minuter.
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutellan till en jmn smet.
Häll upp i en form på ca 15*20 cm och låt svalna.
Ställ den sedan i ylen, gärna över natten innan du
skär lagom stora bitar av den.
Marabou Fudge
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g mjölkchoklad
Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet.
Tag kastrullen ifrån platten och rör ner smöret och honungen.
Låt koka i 2 min till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner
mjölkchokladen så att allt smälter. Fyll en form med
bakplåtspapper på ca 15*25 cm och låt svalna. Ställ den sedan
i kyl, gärna över natten innan man skär den i bitar.
200 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 gr och rosta hasselnötterna på en plåt med
bakplåtspapper tills de fått färg.
Gnugga nötterna i en kökshanduk för att få bort skalet.
Smält hälften av chokladen och blanda med nötterna.
Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på bakplåtspapper.
Låt dem stelna. Smält resten av chokladen och doppa trillingnötterna
ytterligare en gång. Låt stelna. Ringla till sist smält
choklad över pralinerna.Låt stelna.
Marabou Fudge
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g mjölkchoklad
Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet.
Tag kastrullen ifrån platten och rör ner smöret och honungen.
Låt koka i 2 min till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner
mjölkchokladen så att allt smälter. Fyll en form med
bakplåtspapper på ca 15*25 cm och låt svalna. Ställ den sedan
i kyl, gärna över natten innan man skär den i bitar.
Rocky Road
600 g mörk/ljus choklad (jag använder ljus choklad)
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl cashewnötter eller jordnötter (jag använder cashewnötter)
1 dl skalade pistagenötter
Smält chokladen. Blanda alla övriga ingredienser och häll
sedan över chokladen och rör om.
Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stela i kyl i 30.
Skär sedan bitar.
Trilling Nöt
ca 100 g hasselnötter200 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 gr och rosta hasselnötterna på en plåt med
bakplåtspapper tills de fått färg.
Gnugga nötterna i en kökshanduk för att få bort skalet.
Smält hälften av chokladen och blanda med nötterna.
Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på bakplåtspapper.
Låt dem stelna. Smält resten av chokladen och doppa trillingnötterna
ytterligare en gång. Låt stelna. Ringla till sist smält
choklad över pralinerna.Låt stelna.
Mozart kulor
125g Nougat
250g Marsipan
150g Choklad
Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
stelna i kylen. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
ut tunt.Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
runt nougaten så den täcker helt.Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
med bakplåtspapper under.
stelna i kylen. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
ut tunt.Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
runt nougaten så den täcker helt.Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
med bakplåtspapper under.
Mumsigt värre!!!!
/Love