Pajdeg:
• 3 dl mandelmjöl
• 0,5 dl skalade sesamfrön
• 40 gram smör
• 1msk fiberhusk
• 1tsk salt
• 1ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg.
Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme. Tryck ut i form
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.
Tacofärs:
•600 g nötfärs
•1 gul lök
• 1 hel solo vitlök
•1 msk tacokrydda utan socker
• 1 dl vatten
• 2 tomater
• många jalapeños
•smör att steka i
•salt
• 1/4 habanero
• 1/2 röd het chili
Oströra:
• 3 dl lagrad ost
• 3 dl creme fraiche
Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Hacka jalapenosen och blanda ner dem i röran. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera.